Dr. Călin Mărginean - Dieta ideală (VIDEO)

-->

DIETA IDEALĂ

„Şi Dumnezeu a zis: Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă. Aceasta să fie hrana voastră”. (Geneza: 1,29)

„Legumele, fructele, cerealele şi seminţele reprezintă dieta aleasă pentru noi încă de la început de către Creator”. (E.G. White – „Dietă şi hrană”)

„Dieta modernă din ultimii 100-200 de ani, bazată preponderent pe produsele de origine animală este inadecvată genomului uman (configurat în mii de ani), rezultând o nouă patologie (cardiopatie ischemică, diabet zaharat, osteoporoză, cancer)”. (Prof.dr. Mircea Nanulescu – Cluj)

Aşadar, dieta originară, prescrisă omului încă din Eden, a constat din legume, fructe, cereale, leguminoase şi seminţe, el fiind vegetarian total (vegan).

Câțiva vegetarieni celebri

Socrate, Pitagora, Leonardo da Vinci, Isaac Newton, Jean Jacques Rousseau, Lev Tolstoi, Friedrich Nietzsche, George Bernard Show, Albert Einstein, Mahatma Ghandi

Citate celebre ale unor vegetarieni celebri

„Animalele sunt prietenii mei, iar eu nu obișnuiesc să-mi mănânc prietenii”.
George Bernard Show

„Noi trăim pe viața altora. Corpurile noastre sunt niște cimitire umblătoare. Va veni timpul când omul va privi un ucigaș de animale la fel cum privește acum un ucigaș de om”.
Leonardo da Vinci

„Nu putem să dorim ca pe Pământ să fie pace și prosperitate, în timp ce corpurile noastre sunt niște morminte în care sunt îngropate animalele moarte”; 
„Omul distruge în el însuși toate simțirile sufletești înalte – compasiunea și îndurarea față de alte creaturi vii, similare lui și, trecând peste sine, își împietrește inima”.
Lev Nicolaevici Tolstoi
   

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *