TAPPED (Povestea apei îmbuteliate și a resurselor de apă) – documentar (RO)

-->

TAPPED 
Povestea apei îmbuteliate și a resurselor de apă


„De la sticlele de plastic şi până în mările şi oceanele lumii, unde ajung într-un final majoritatea lor, Stephanie Soechtig le urmează calea şi  îşi face debutul, ca director şi producător independent de filme documentare. Ea analizează și expune marea afacere a apei îmbuteliate şi modul în care corporaţiile interesate afectează cu brutalitate viaţa comunităţilor, oamenii fiind priviţi ca simpli pioni, cărora li se neagă dreptul fundamental la apă, transnaţionalele transformând în marfă substanţa primordială a planetei, ce defineşte viaţa însăși”.


Știați că...

Apa de la robinet se poate purifica suplimentar printr-o metodă foarte simplă, cu ajutorul bulgărilor de argilă? Trebuie însă să folosim numai argilă activă, un produs comercializat de terapeuți cu experiență în domeniu și de magazinele din rețeaua Plafar. Argila absoarbe din apă mirosurile străine și clorul, distruge o bună parte din bacteriile care se mai află în apa distribuită prin rețeaua de conducte a orașului, adăugând în schimb o cantitate importantă de microelemente și săruri minerale. În acest mod, ar putea înlocui chiar și apa minerală, pe care dăm destui bani, cu o apă minerală valoroasă din punct de vedere biologic, pe care o putem pregăti în casă, folosind apă de la robinet. Există chiar un brevet de invenție în domeniul militar, de purificare a apei luată din surse ocazionale, până la nivelul potabilității, folosind un dispozitiv care conține, printre altele, argilă activă. De asemenea, s-a dovedit că, sub influența argilei, moleculele de apă tind să se lege în lanțuri de molecule mai complexe, obținându-se așa-numita apă vie.

Pentru purificarea apei de la robinet se folosește un borcan de sticlă cu o capacitate de 5 litri. Se pun pe fund 3 linguri de argilă și se umple cu apă. După ce argila s-a înmuiat, apa din vas se agită cu un obiect din lemn sau plastic (în nici un caz din metal). Peste un timp, argila se depune pe fundul vasului și putem bea apa limpede de deasupra. Vom constata că e plăcută la gust și nu mai are miros de clor, amintind de savoarea apei de izvor. E bine să păstrăm această apă într-un loc răcoros. Argila din vas se schimbă după 10 utilizări.

Citiți și celelalte articole din categoria Totul despre apă 


-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *