Povestea câinelui Schoep + VIDEO

-->

POVESTEA CÂINELUI SCHOEP

– O POVESTE DE DRAGOSTE ȘI COMPASIUNE –

Povestea din spatele fotografiei unui bărbat și a câinelui său a strâns milioane de vizualizări pe Internet. Știrea a fost difuzată de Fox News în august 2012 și în momentul în care a fost dată pe post nimeni n-a reușit să-și stăpânească lacrimile, nici măcar prezentatoarea TV. Despre ce era vorba? Schoep, un câine ciobănesc în vârstă de 19 ani, bolnav de artrită, avea dureri atât de mari, încât nu putea dormi în nicio poziție. Atunci, din dragoste pentru fidelul lui prieten de-o viață, americanul John Unger, stăpânul lui Schoep, a găsit o soluție extraordinară pentru a-i alina durerile și a-i permite să se odihnească. În fiecare zi îl ducea până la Lacul Superior (situat la granița SUA cu Canada), intra cu el în apă și-l ținea așa în brațe câteva ore. În apă dispare presiunea asupra oaselor și a încheieturilor, și asta îi permitea câinelui să doarmă.


John Unger le-a mărturisit prietenilor că era conștient că fiecare zi cu Schoep petrecută în felul acesta poate fi ultima pentru prietenul lui iubit. Fotografia a fost făcută și postată pe Facebook de Hannah Stonehouse, o prietenă de-a lui John, fotograf profesionist, care a vrut să imortalizeze momentul, ca mărturie a legăturii puternice dintre un om și câinele lui. Într-adevăr, imaginea arată încrederea totală a lui Schoep în stăpânul lui. „Schoep adoarme imediat, în fiecare seară când este dus la lac”, spune Hannah. „Lacul Superior este foarte cald în iulie, așa că temperatura apei e perfectă, iar plutitul îi domolește durerile. Am fost foarte fericită că am putut să surprind acest moment pentru John”.

Pentru că analgezicele nu-și mai făceau efectul, John a fost sfătuit să-și eutanasieze câinele. Cu toate acestea, el a găsit o soluție pentru a-i mai prelungi puțin viața celui mai bun prieten al lui. Hannah mărturisește că reacția comunității Internet a fost pentru ea ceva cu totul neașteptat. Fotografia a captat literalmente atenția întregii națiuni. Fără ca cineva să le solicite, au început să curgă donațiile, pentru ca Schoep să poată beneficia de un tratament cu laser, care i-ar atenua durerile. De asemenea, firma Lake Superior Cards a cumpărat drepturile de difuzare a fotografiei, multiplicând-o în cărți poștale, iar o bună parte din banii obținuți a fost direcționată către plata intervenției medicale.

Ei bine, această unică fotografie a unui om și a câinelui său a reușit să strângă peste 25.000 $ în mai puțin de o lună. „Reacția oamenilor m-a lăsat fără cuvinte”, spune John.
„Tocmai când mă pregăteam sufletește să-mi iau rămas bun de la cel care mi-a fost cel mai loial prieten timp de 19 ani, o singură fotografie ne-a schimbat viața amândurora. Luasem deja hotărârea să-i pun capăt chinurilor, ca un ultim lucru pe care-l puteam face pentru el”. Din fericire, povestea lui a câștigat inimile iubitorilor de animale din toată țara prin această fotografie emoționantă. John n-ar fi putut să-și permită să achite costisitorul tratament prin laser, dar ajutorul oamenilor de bine a înfăptuit minunea. Câinele și-a revenit spectaculos, iar medicii estimează că are șanse să mai trăiască cel puțin doi ani de-acum încolo. „Schoep a iubit întotdeauna iarna și zăpada și se simte foarte bine. Răspunde fenomenal la tratament și e vioi ca un cățel”, povestește într-un interviu recent Julie McGarvie Unger, sora lui John.

Dr. Erik Haukaas, de la Spitalul veterinar din Ashland, Wisconsin, primul care l-a examinat pe Schoep, a fost intervievat de reporteri în legătură cu starea lui de dinainte de tratament. „Progresele făcute de Schoep sunt uimitoare. Se simte bine, e fericit și activ și-i place să iasă la plimbare noaptea. I-a revenit pofta de mâncare, ține urechile în sus și dă din coadă. Înfățișarea lui de azi este în contrast total cu aceea jalnică de acum două luni, când a intrat în cabinetul nostru. Artrita degenerativă de care suferă este din cauza vârstei. În momentul acela, eutanasierea era o opțiune și am discutat asta cu John. Îl însoțea un prieten care a fost dispus să plătească radiografia, analizele la sânge și analgezicele. Urma să-l reevaluăm peste două săptămâni și să luăm decizia finală, care ar fi fost probabil cel mai bun lucru”, mărturisește doctorul Haukaas.

Din fericire, înainte să se ia sfâșietoarea decizie, fotografia a făcut înconjurul Americii, contul bancar al lui John a explodat în donații de la oameni inimoși, iar lui Schoep i s-a dat o nouă șansă. „Acum, Schoep face terapie cu laser o dată pe săptămână și primește zilnic suplimente cu glucozamină și analgezice. Toate acestea îl fac să nu mai simtă dureri. Când avem de-a face cu câini de vârstă înaintată, noi, medicii, nu încercăm neapărat să-i ținem în viață cât mai mult timp, ci să le îmbunătățim calitatea vieții pe timpul care le-a mai rămas. Și mai vreau să adaug că, în afară de artrită, Schoep este într-o formă foarte bună pentru un câine de vârsta lui”, spune în încheierea interviului doctorul Haukaas.

Speranța de viață pentru un câine ciobănesc este de 14-16 ani. Schoep a depășit-o deja cu 3 ani și John este conștient că bravul său prieten nu poate trăi veșnic: „O să mi se sfâșie inima când o să vină timpul să-mi iau la revedere de la el, dar când va veni momentul, Schoep va ști că a avut o viață minunată și va pleca împăcat. Între timp, prețuiesc fiecare moment petrecut cu el”.

Povestea emoționantă a lui John Unger și a câinelui său are deja un al doilea rezultat fericit. Schoep e pe cale să-i ofere stăpânului lui (care are 49 de ani și lucrează la o fermă) șansa la o nouă carieră, odată cu lansarea fundației non-profit Schoep Legacy Foundation, al cărei scop este salvarea câinilor fără stăpân și ajutorarea oamenilor care nu-și pot permite o asigurare medicală pentru animalele pe care le îngrijesc. „Tot ce-am intenționat prin crearea acestei fundații a fost să fac și eu pentru alții ceea ce unii au făcut pentru mine. Este felul meu de a da înapoi din ceea ce mi s-a dat”, spune John Unger în încheierea interviului acordat publicației Radar Online.

Surse:



-->

Comentarii

  1. Din cauza avertismentului, vei avea puţine comentarii. Păcat, e un material foarte bun.
    Aveam o mătuşă care locuia la casă cu curte. Avea un motan negru,Mişu.
    Într-o zi, am vizitat-o din nou şi am văzut motanul. Dar parcă era ceva diferit la el. Mi-am întrebat mătuşa dacă-i Mişu. Da, e Mişu. Dar parcă-i mai mic. Păi ăsta-i alt Mişu. Celălalt a murit!
    Asta va trebui să facă şi stapânul lui Schoep...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *