5 semne că veți face cancer și 7 sfaturi cum să-l evitați

-->
 
5 SEMNE CĂ VEȚI FACE CANCER 
ȘI 7 SFATURI CUM SĂ-L EVITAȚI

„Aveți cancer” este ceea ce nu vreți să auziți niciodată de la doctorul vostru, pentru că asta ar însemna o lungă perioadă de suferință și, pentru prea mulți, moartea. De fapt, chiar în acest moment, toți avem cancer în corpul nostru fără să știm. Și asta pentru că un corp sănătos are un sistem imunitar puternic, care distruge celulele canceroase înainte ca ele să creeze îngrozitoarea boală. Unii însă nu sunt așa de norocoși. Din păcate, în SUA, cca 5.000 de oameni sunt diagnosticați zilnic cu cancer, ceea ce înseamnă aproape 2 milioane pe an! Contrar propagandei răspândite, „războiul contra cancerului” nu a fost câștigat. Metodele convenționale de tratament continuă să eșueze lamentabil, rata deceselor rămânând neschimbată în ultimii 80 de ani. În prezentarea de mai jos, dr. David Brownstein ne spune ce trebuie și ce nu trebuie să facem pentru a înlătura riscul de a ne îmbolnăvi de cancer. Dr. David Brownstein este directorul Centrului de medicină holistică din West Bloomfield, SUA, autorul a 10 cărți despre sănătate devenite best-seller și editorul cunoscutei reviste NaturalWay to Health.

«Numele meu este dr. David Brownstein și scopul pe care mi l-am propus este să vă învăț cum să vă luați sănătatea în propriile mâini, ca să nu deveniți următoarea victimă a cancerului. De ce m-ați asculta tocmai pe mine? Practic medicina de ceva vreme și am obținut succese extraordinare în restabilirea sănătății pacienților care au venit la mine după ce medicina convențională a eșuat. Am constatat că toți pacienții mei aveau un serios deficit de nutrienți și un dezechilibru hormonal, consecință a „dietei americane standard” (Standard American Diet), pe care eu obișnuiesc s-o numesc The SAD Diet (dieta tristă). Această dietă devitalizează corpul. Am mai aflat că pacienții mei au fost expuși la tot felul de toxine: din alimente, din apă, din aer. Toate acestea le-au slăbit sistemul imunitar. Mai mult, organismul lor era avariat de prea multele medicamente, nu numai inutile, ci și dăunătoare. În sfârșit, toți cei care au ajuns în cabinetul meu se simțeau păcăliți de guvern, de mass media și, cel mai grav, de instituția medicală.

Corpul uman este o mașinărie minunată, cu condiția ca milioanele ei de celule să funcționeze împreună, în mod armonios. Dacă celulele sunt inhibate, deteriorate sau aruncate în haos, se pun bazele bolilor cronice și ale cancerelor. Dar să începem cu câteva statistici pe care „Complexul industrial medical al cancerului” nu vrea să le cunoașteți: în Statele Unite, se estimează că una din trei persoane va fi diagnosticată cu cancer în timpul vieții sale. Anul acesta este estimat să apară 1.825.400 de noi cazuri de cancer, dintre care un procent însemnat vor deceda. În același timp, propaganda medicală pretinde că s-au făcut progrese însemnate în lupta contra cancerului. Din 1930 încoace, complexul medical american a irosit 80 de ani de cercetări și o sumă de bani uriașă pentru a găsi tratamentul care omoară cancerul din momentul în care a fost detectat. Dar pentru pacienți, acel moment, cel mai adesea este prea târziu. În același timp, niciun dolar nu a fost alocat pe cercetări legate de aflarea cauzelor acestei boli și prevenirea ei.

În continuare, am să vă arăt cum să preveniți cancerul, având în vedere că medicina convențională nu s-a preocupat niciodată de acest aspect important. Mai precis, am să vă spun care sunt factorii cauzatori de cancer, cum să împiedicăm celulele canceroase să se înmulțească și cum să ne ajutăm corpul să omoare în mod natural aceste celule.

Cancerul pornește de la o celulă anormală, care sare peste etapa normală a apoptozei și continuă să se multiplice, formând o tumoare; ulterior, părți din această tumoare se desprind, metastazând în restul corpului. Bolnavii mor atunci când cancerul se răspândește în corp, consumându-i tot combustibilul. Singura diferență dintre o persoană care nu face cancer și una care face este aceea că prima are un sistem imunitar suficient de puternic ca să nu lase celulele canceroase să se dividă necontrolat. Prin urmare, prevenirea cancerului înseamnă evitarea acelor lucruri cauzatoare de cancer și menținerea corpului într-o stare de sănătate care să permită sistemului imunitar să funcționeze la parametrii optimi.       

Iată cele 5 semne că este posibil ca la un moment dat, în timpul vieții, să fiți diagnosticat cu cancer. Corpul vostru și în special sistemul vostru imunitar nu poate funcționa la nivelul optim dacă:

1. Corpul este lipsit de nutrienții principali.
2. Sunteți supraponderal sau obez.
3. Fumați sau mestecați tutun.
4. Mâncați zahăr rafinat și cereale rafinate.
5. Ingerați toxine prin alimente, apă, aer și medicamente.

Știu că sună cam vag, așa că o să fiu mult mai specific în cei 7 pași de prevenire a cancerului:

1. Nu fumați.

Fumatul este prima cauză a cancerului de plămâni, atât la femei, cât și la bărbați. De asemenea, creează multe alte probleme, printre care boli de inimă, infarct, atac cerebral, cataractă, naștere prematură, fracturi de șold, cancer de gât și de stomac. În fumul de țigară există numeroase substanțe chimice carcinogene: arsenic, benzen, cadmiu, poloniu 210, clorură de vinil, formaldehidă și alte toxine. Dacă sunteți fumător, lăsați-vă imediat.

2. Mențineți-vă nivelul adecvat de iod în organism.

Această cerință, care se încadrează în categoria „deficit de nutrienți și dezechilibru hormonal”, vă este probabil total necunoscută, dar este foarte importantă. În țara asta există o adevărată epidemie de deficiență de iod, ceea ce contribuie la creșterea alarmantă a numărului de cancere de tiroidă, de sân și de prostată. Iodul este un element esențial pentru fiecare celulă din corp, dar mai ales pentru glanda tiroidă, care produce hormonul regulator al metabolismului. Iodul este, de asemenea, esențial pentru menținerea sănătății sânului și prostatei, care au nevoie de mai mult iod decât alte țesuturi. Alimentele bogate în iod sunt ceapa, usturoiul, spanacul, varza, morcovul, prazul, roșiile, perele, strugurii, algele marine, peștele, ouăle de țară. Evitați sarea iodată!

La începutul secolului XX, în Statele Unite a existat o epidemie de gușă (inflamarea glandei tiroide). Boala are ca efect reducerea producției de hormoni tiroidieni, încetinirea metabolismului, îngrășare, oboseală, insomnie, depresie și, în cele din urmă, cancer tiroidian. În urma unui studiu efectuat acum 90 de ani și întins pe 5 ani, un medic din Ohio, dr. David Marine, a putut dovedi că epidemia de gușă era cauzată de deficiența de iod. Dar lucrurile au mers din rău în mai rău. În anii ’70, industria de panificație a adăugat bromat de potasiu la fabricarea pâinii și a produselor de patiserie, pentru a reduce timpul de coacere și costul de producție. Numai că făina bromurată afectează sistemul nervos, provoacă leziuni renale și cancer, inhibând în același timp absorbția de iod, ceea ce este un dezastru pentru sănătate. Deja, terenurile agricole sunt deficiente în iod, și prin urmare și plantele respective.

3. Evitați chimicalele sintetice și organismele modificate genetic.

Aceasta este o recomandare de bun simț. Nimeni nu vrea substanțe chimice în farfurie și totuși milioane de oameni le înghit fără să știe. Și asta pentru că animalele crescute forțat sunt hrănite cu furaje care conțin hormoni sintetici, antibiotice și plante modificate genetic. Iar ceea ce ajunge pe masa voastră – laptele, vita, puiul, porcul, peștele de crescătorie – conține aceleași chimicale periculoase. Multă lume evită carnea roșie, crezând că aceasta creează boli de inimă și cancer, dar problema nu este cu carnea roșie, ci cu chimicalele din ea. Dacă veți cumpăra doar carne de animale crescute pe pășune, și dacă veți include și multe fructe și legume crescute organic, fără pesticide și fertilizatori, veți avea o dietă echilibrată și sănătoasă. Și încă ceva: printre cele mai cancerigene substanțe chimice prezente în alimentele și băuturile din supermarketuri se numără îndulcitorii artificiali; aceștia inhibă absorbția iodului, iar dintre ei, cel mai dăunător este aspartamul. Oamenii aleg produsele „diet” (creme, înghețate, băuturi răcoritoare) în ideea că au mai puține calorii, dar dacă vă dați sănătatea pe siluetă faceți cel mai prost târg, nemaivorbind de faptul că e doar o iluzie. Care ar fi soluția aici? În loc să alegeți produse cu îndulcitori artificiali, folosiți sirop sau pudră de stevia organică, cristale de nucă de cocos sau miere naturală. Acestea nu vor aduce niciun prejudiciu organismului vostru.

4. Evitați zahărul, sarea, făina albă și uleiurile rafinate.

În procesul de fabricație, toate alimentele rafinate au fost îndelung procesate. Practic, toți nutrienții au fost îndepărtați sau omorâți; în același timp, au fost adăugate ingrediente dăunătoare sănătății. Acest lucru se face pentru reducerea costului de fabricație și pentru creșterea termenului de valabilitate al preparatului. Toate alimentele rafinate sunt devitalizate. Consumându-le, cu timpul vă devitalizați corpul, și atunci sistemul vostru imunitar n-o să mai aibă puterea să lucreze cum trebuie. Este exact momentul în care permiteți cancerului să preia controlul. Întotdeauna testez la pacienții mei nivelul de vitamine, minerale și hormoni și am constatat că marea majoritate sunt deficienți sau dezechilibrați în această privință. Am să vă dau câteva exemple de alimente pe care să le evitați:

- Zahărul alb, rafinat. Cancerul îl iubește, pentru că este exact combustibilul de care are nevoie ca să crească. Zahărul inhibă sistemul imunitar timp de până la 5 ore. Gândiți-vă: dacă ronțăiți câțiva biscuiți sau un baton dulce ca gustare, după care mâncați și încheiați masa cu o prăjitură, plăcintă sau înghețată, practic vă inhibați sistemul imunitar aproape încontinuu, deschizând ușa cancerului și altor boli cronice. Iar medicii oncologi nu vă spun niciodată „Din momentul acesta nu mai mâncați zahăr”, ci „O să vă operăm, după care o să faceți chimioterapie și/sau radiații”. Nu așteptați să auziți așa ceva! Eliminați zahărul rafinat din dieta voastră acum! Ceea ce vă trebuie este zahărul natural din fructele proaspete, nu cel din sucuri, iaurturi sau prăjituri. Iar dacă doriți să îndulciți ceva, folosiți miere, sirop natural de stevia, arțar sau agave.
- Făina albă și cerealele decorticate sunt foarte nesănătoase și vă cresc riscul de a face nu numai cancer, dar și artrită, diabet sau o boală de inimă. Eliminați definitiv din dietă pâinea albă, pastele făinoase albe, orezul alb, cipsurile și orice aliment la pungă, cutie sau conservă. Toți acești carbohidrați rafinați se convertesc în zahăr în corp și, cum spuneam, cancerul iubește zahărul.
- Uleiurile și margarinele procesate și rafinate. Evitați-le! Nu consumați niciun aliment pe care scrie „parțial hidrogenat”. Toate acestea produc acizi grași trans și vă inhibă sistemul imunitar. În plus, vă îngrașă și vă căptușesc și cu o boală de inimă. Alegeți uleiurile sănătoase, extravirgine, ca de pildă uleiul de măsline. Uleiul de cocos presat la rece este un adevărat superaliment, foarte nutritiv și cu puteri vindecătoare în același timp. Untul organic nu este dăunător.
- Sarea de masă. Sarea albă, rafinată, trebuie exclusă din alimentație. A fost îndelung procesată, albită și spălată de toți nutrienții. În locul acesteia, folosiți sare de mare, care este naturală și conține multe minerale, nemaivorbind de faptul că are un gust mai bun și poate fi consumată fără probleme și de către cei cu tensiune arterială crescută. Recomand 1/2 linguriță de sare de mare/zi. Sarea organică vă ajută să atingeți idealul de pH anticancer, care este 7,4.

Știu, toate aceste sfaturi par greu de urmat, dar nu sunt. Pur și simplu înlocuiți alimentele rele cu alimente bune, în funcție de gusturile voastre. Veți constata că alimentele sănătoase sunt mai gustoase, nu vă creează probleme digestive, vă dau mai multă energie și vă ajută să scăpați de kilogramele în plus fără niciun efort.

5. Evitați și înlăturați metalele toxice din corp.

Pe lângă testarea pentru măsurarea nivelului de iod, vitamine și minerale, eu îmi testez pacienții și pentru nivelul de metale grele din corp: mercur, plumb, cadmiu, arsenic, nichel. Toate acestea afectează imunitatea și un sistem imunitar compromis nu poate proteja de cancer. În decursul a 20 de ani de practică am testat mii de pacienți și am constatat că 70% dintre ei aveau nivele toxice de mercur, una dintre cele mai otrăvitoare substanțe cunoscute de om. Majoritatea pacienților mei n-aveau nici cea mai mică idee cum a ajuns acest metal dăunător în corpul lor. Ei bine, pot să vă spun că mercurul se găsește în aer, în apă, în medicamente, în materialele dentare și în plantele alimentare crescute cu îngrășăminte chimice și stropite cu pesticide. Prin urmare, ați face bine să verificați cât mai repede dacă nu cumva aveți în corp nivele crescute de metale toxice. Faceți asta înainte să primiți vestea șocantă că aveți cancer.
Mercurul, cel mai rău dintre toate, este prevalent în: ton, peștele spadă, macrou, fructe de mare. Intră în compoziția vaccinurilor și a plombelor din amalgam de argint. Dacă obișnuiți să mâncați aceste tipuri de pește, să vă vaccinați anual sau aveți în gură o plombă cu amalgam de argint, în mod sigur aveți nivele ridicate de mercur în organism. Riscați să faceți o boală autoimună, una de ficat, Parkinson, Alzheimer și cancer. Din nefericire, medicii convenționali n-or să vă testeze pentru metale grele. Acestea pot fi înlăturate din organism numai prin terapie cu agenți chelatori sau cu suplimente nutritive chelatoare. În practica mea medicală am văzut cazuri de restabilire spectaculoasă a sănătății la pacienții care au înlăturat metalele grele din corp. Nu numai că au scăpat de suferință, dar au căpătat mai multă energie și s-au simțit mai tineri.

6. Evitați expunerea la radiații.

Toate controalele radiologice folosesc radiații ionizante; iar acestea sunt cunoscute a fi carcinogene și vătămătoare ale ADN-ului. Aici mă refer la radiografiile clasice, la cele dentare și la mamografii. Dar cele mai rele dintre toate sunt tomografia cu emisie de pozitroni (PET) și tomografia computerizată (CT). Acestea expun corpul la o cantitate prea mare de radiații. CT mai ales produce de 50-100 de ori mai multe radiații decât radiografia tradițională cu raze X. În ultimii ani, numărul de tomografii computerizate CT a crescut dramatic. New England Journal of Medicine afirmă într-un articol că „cel puțin o treime din ele sunt inutile, iar efectul acestor radiații este cumulativ. Un mega-studiu pe mamografii inițiat recent a decis ca 3.243 de femei cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani să fie testate anual, timp de 10 ani, numai pentru a salva două vieți. Da, doar două vieți în 10 ani de teste pe mii de femei care vor fi expuse direct unui risc de a face cancer, deoarece absorbția de radiații timp de 10 ani la rând reprezintă aceeași cantitate pe care au primit-o femeile japoneze aflate la un kilometru distanță de bomba atomică din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Nu cred că o femeie corect informată ar vrea să se expună la un asemenea risc de dragul științei.   

7. Testați-vă nivelul de vitamine și minerale din organism.

Acum știți că fac pacienților mei o serie de analize preliminare, pe care medicii alopați nu le fac niciodată. De ce? Există un motiv: pentru că școala noastră de medicină este controlată de multă vreme de industria farmaceutică, iar medicii care au ieșit de pe băncile ei au fost învățați să pună doar diagnosticul și să prescrie medicamentul specific acelei afecțiuni. Nu se pune niciun accent pe prevenire și nu se face nicio încercare de vindecare a bolii. Pentru medic, totul se reduce la administrarea de medicamente, pentru că de acolo vine profitul.
Din fericire, în ultima vreme au apărut și medici care au sesizat eșecul medicinii convenționale, axată pe prescrierea de pilule, și au decis să aibă o cu totul altă abordare în exercitarea profesiei lor. Aceștia sunt medicii holistici, care pun accentul pe prevenire și terapii naturale pentru a restabili starea de sănătate a pacientului lor. Ideea nu este revoluționară, ci de bun simț: evită lucrurile care-ți fac rău și dă-i corpului ce are nevoie pentru a funcționa în parametrii optimi.
Am să vă spun ce am aflat eu după ce am testat mii de pacienți: există un top de 10 vitamine și minerale în care pacienții mei sunt deficienți. Și sunt convins că aceste deficiențe se aplică la toată populația nord-americană: iod, vitamina B12, magneziu, vitamina C, vitamina B1, vitamina D, sulf, zinc, crom și potasiu. V-am vorbit deja de deficitul de iod, care poate conduce la cancer. Să luăm al doilea element, vitamina B12. Dieta tipic americană creează aciditate, arsuri stomacale și reflux gastric. Pentru înlăturarea acestor simptome, s-a creat o afacere uriașă cu medicamente antiacide, cu sau fără rețetă, și cu pilule care se iau „una pe zi”. Ei bine, aceste pilule contra acidității inhibă absorbția de vitamină B12, care este esențială pentru digestie, nivelul de energie, funcțiile mentale și buna funcționare a sistemului imunitar. Așa se face că zeci de milioane de americani care iau antiacide zilnic sunt deficienți în vitamina B12, au sistemul imunitar compromis și un risc crescut de a dezvolta un cancer.

La final, vă mai spun că, pentru a înlătura riscul de cancer, foarte important este să faceți mișcare zilnic, să evitați sursele de stres și să dormiți suficient. Cu aceasta, sper că v-am dat toate uneltele de care aveți nevoie pentru a preveni și chiar a da înapoi cancerul.»

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *