Vaccinul Gardasil - primele plângeri penale + VIDEO (RO)

-->

VACCINUL GARDASIL
- PRIMELE PLÂNGERI PENALE -

Impunerea vaccinării cu Gardasil pentru a se preveni, chipurile, apariţia cancerului de col uterin, a declanşat la vremea respectivă puternice reacţii în întreaga lume. Acestea s-au amplificat cu trecerea timpului, deşi autorităţile medicale asigurau în mod repetat că Gardasil oferă siguranţă, neprimejduind sănătatea femeilor prin efecte adverse. Cum s-ar putea explica reţinerea serioasă pe care cetăţenii ţărilor vizate pentru vaccinare au avut-o faţă de instituţiile şi cercetătorii plătiţi din bani publici pentru a se îngriji de sănătatea populaţiei? Răspunsul e că aceleaşi autorităţi care astăzi sunt indignate de faptul că folosirea vaccinului rămâne încă controversată au recomandat şi în alte dăţi, cu mult aplomb, medicamente care şi-au dovedit mai târziu nocivitatea.


Gardasil este un vaccin produs de compania Merck, conceput pentru a preveni infecția cu anumite virusuri umane de tip papiloma (HPV), care se spune că ar cauza în prezent cca 70% din cancerele de col uterin, 26% din cancerele la nivelul capului și gâtului și multe cancere vulvare, vaginale, ale penisului și de anus.

În țara noastră, Ministerul Să­nătății a achiziționat în 2008-2009 cca 330.000 de doze din acest vaccin, pentru suma de 23 de milioane de Euro! Cele două campanii de vaccinare s-au finalizat însă cu un eșec total, reușindu-se ca doar 2% dintre fetițe să fie vaccinate. Astfel, direcțiile de sănătate s-au aflat în situația de a distruge dozele de vaccin nefolosite, deoarece termenul de valabilitate expirase. Așa au fost aruncate 23 de milioane de Euro pe apa sâmbetei, și asta în timp ce românilor li se tăiau salariile și pensiile, pentru că țara nu mai avea bani...

Și mai revoltător este faptul că, în momentul achiziționării vaccinului, autoritățile române aveau la dispoziție suficiente informații oficiale din țările în care fusese deja utilizat, și care ridicau serioase suspiciuni privind siguranța acestuia. În același timp, nu existau niciun fel de date care să dovedească eficiența vaccinării anti-HPV în prevenirea cancerului invaziv. Ceea ce se știa sigur era că vaccinul nu vindecă o infecție deja existentă și că are o serie de efecte secundare: febră, grețuri, șoc anafilactic, epilepsie, paralizii, atacuri de panică, depresie, dureri de cap și de spate, căderea părului, dureri articulare, amețeli, tremurături, meningită virală, deces. De asemenea, în SUA fuseseră deja raportate 21 de decese și 10 pierderi de sarcină asociate cu Gardasil.

Rata mare de refuzuri a vaccinului Gardasil în România nu se explică prin „lipsa de informare”, cum repeta papagalicește presa după autorități, ci tocmai prin informarea pe care mulți părinți responsabili au căutat-o atunci când copiii lor au devenit ținta unei campanii agresive de vaccinare. Iar această informare au primit-o de la numeroșii medici români care, respectând etica profesiei, nu au încurajat folosirea acestui vaccin.

Și totuși, de ce a aprobat guvernul administrarea unui vaccin atât de periculos? Pentru că marile concerne farmaceutice acordă comisioane importante distribuitorilor de medicamente și n-a fost prima oară când statul român a lezat interesul cetățenilor, preferându-l pe cel al afaceriștilor.

Gardasilul este un produs farmaceutic experimental, ultra-dubios, promovat la noi în țară de doamna Madeleine Albright, secretarul de stat al SUA la vremea aceea. O cablogramă din 30 mai 2008 relevă faptul că vizita la București a doamnei Albright a fost sponsorizată de compania farmaceutică Merk, scopul deplasării fiind ca ea să sprijine vaccinarea împotriva cancerului de col uterin. După o săptămână, ministrul să­nă­tă­ţii Ion Bazac, într-o discuţie sinceră cu însărcinatului cu afaceri ameri­can, își exprima mirarea că România este etichetată „în mod ciudat” ca fiind campionul european la cancer, cu o rată de nouă ori mai mare decât media UE! Așadar, încet-încet, ies la suprafața dedesubturile afacerii legate de campania de vaccinare HPV. Acum se confirmă și oficial ceea ce se bănuia încă de atunci: faptul că există o permanentă și puternică presiune, exercitată prin lideri influenți, asupra Guvernului României, de a demara periodic campanii de vaccinare, prin dezinformarea și înspăimântarea cetățenilor.

Mike Adams, the Health Ranger - Adevărul despre Gardasil (RO)



La 3 ani după vaccinările cu Gardasil, în noiembrie 2013, în Statele Unite erau înregistrate oficial 31.741 de cazuri de efecte secundare, incluzând 6.248 afecțiuni permanente și 144 decese. Companiile farmaceutice producătoare, ca și Departamentul de Sănătate și Servicii Umane, care deține patentul și încasează profiturile de pe urma acestui vaccin, spun că toate aceste cazuri nu sunt decât o coincidență. Mass media oficială americană se comportă și mai ciudat, păstrând o tăcere totală, ca și când aceste cazuri n-ar exista. (Sursa)


Urmăriți video-ul de mai jos și ascultați povestea câtorva fete devenite invalide pe viață, sau care au murit ca urmare a vaccinării cu Gardasil.

Nu este o coincidență - Efectele Gardasilului


În 2011, două tinere din Franța solicitau plata unei indemnizații, după ce au avut de suferit din cauza unor puternice efecte secundare ale vaccinului Gardasil, destinat prevenirii cancerului de col uterin, relatează cotidianul francez Le Monde. Potrivit sursei citate, „cele două tinere sunt primele reclamante, dar vor urma și altele”. Gardasilul a transformat viața celor două tinere într-un coșmar: crize imprevizi­bile de paralizie, dureri de cap și de burtă insuportabile. Mamele lor au crezut că procedează corect, protejându-le de un rău despre care auziseră vorbindu-se la televizor, la radio și chiar la cinema: cancerul de col uterin. Numai că Gardasil, vaccinul comercializat în Franța de Laboratorul Sanofi Pasteur MSD, le-a îmbolnăvit pe viață, povestesc Laura Agnes și Laetitia Celli, cele două reclamante în vârstă de 16 și 20 de ani. Pentru ca tine­re­le să poată fi indemnizate, va fi ne­voie ca experții Comisiei de indemnizații pentru accidente medicale (CRCI) să stabilească o legătură între vaccin și simptomele des­crise, legătură pe care niciun me­dic n-a stabilit-o oficial până în prezent. (Sursa)

Un alt caz dramatic: Părinții lui Lucy Hinks, o fetiță din Marea Britanie în vârstă de 13 ani, au acceptat ca fiica lor să se vaccineze împotriva cancerului de col uterin, însă efectele secundare aproape că au transformat-o pe Lucy într-o legumă. Fata se află într-o permanentă stare de oboseala, abia își poate ține ochii deschiși și a ajuns să doarmă și 23 de ore pe zi. Lucy a început să aibă simptome de răceală imediat după al doilea vaccin, în noiembrie 2010, iar după al treilea, s-a simțit din ce în ce mai epuizată. În următoarele săptămâni, starea ei s-a înrăutățit, până când a ajuns aproape o legumă. Acum, Lucy nu mai reușește să meargă sau să vorbească. (Sursa)

Deocamdată nu se cunosc consecinţele pe termen lung ale Gardasilului, lucru admis și de producător, care recunoaşte că nu poate prevedea efectele vaccinului asupra riscului de cancer la femei, asupra sistemului lor imunitar și cel reproductiv sau efectele genetice. La timpul potrivit, vom afla și aceste lucruri, probabil peste 20 de ani, când aceste fetițe, subiecte inocente ale experimentului Gardasil, vor deveni femei mature și ne vor face cunoscute consecinţele administrării vaccinului în copilăria lor, făcut la îndemnul autorităților medicale. Până atunci, însă, nu uitați: orice părinte are dreptul de a refuza vaccinarea copilului său, doar prin semnarea unei declarații pe propria răspundere.

Viața unei fete, distrusă de vaccinul Gardasil (RO)


-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *