joi, 23 iunie 2016

50 de alimente care previn cancerul




50 DE ALIMENTE CARE PREVIN CANCERUL

Mâncarea sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Expertul în nutriţie Sven David Müller afirmă că există 50 de alimente care protejează şi uneori sunt capabile să combată apariția celulelor canceroase. „Prin hrană nu te vindeci efectiv de cancer, dar multe alimente acţionează preventiv”, declară specialistul, citat de cotidianul Bild. În această privință nu suntem de acord cu nutriționistul german - printr-o dietă exclusiv vegetariană și preponderent crudivoră cancerul chiar poate fi învins. Lista de mai jos vă poate fi utilă în acest sens.

1. Ananasul – Antioxidanţii bogaţi în vitaminele C şi E protejează celulele atacate de diverse molecule. Conţine minerale (zinc, seleniu) ce inhibă dezvoltarea cancerului.
2. Caisele – Sunt deosebit de bogate în antioxidanţi. Vitaminele din aceste fructe cresc capacitatea de reacţie a pielii la razele ultraviolete cancerigene.
3. Usturoiul – Printre multele alte calităţi, previne dezvoltarea cancerului.
4. Broccoli – E cea mai bună legumă împotriva cancerului. Are cea mai mare densitate de vitamine şi minerale: vitamina C, E, betacaroten.
5. Cicoarea – Conţine fibre vegetale digerabile şi protejează împotriva cancerului de colon.
6. Căpşunile – Nu conţin nici un component cancerigen.
7. Rodiile – Conţin vitamine şi minerale ce neutralizează substanţele agresive din organism.
8. Ceaiul verde – Previne cancerul de esofag şi de stomac. Promovează enzime care neutralizează substanţele cauzatoare de cancer.
9. Varza – Face parte din cele mai active alimente în vitamina C, beta-caroten şi furnizor de acid folic. De asemenea, poate proteja împotriva cancerului de sân şi cel uterin, pentru că slăbeşte efectele nocive ale hormonului estrogen.
10. Grepfrutul – E bogat în vitamina C şi în una dintre cele mai importante clase de pigmenţi vegetali care previn cancerul.
11. Alunele – Conţin vitamina E naturală şi păstrează celulele înainte de expunerea la razele UV. Prin acizii graşi, vitamina E este bine absorbită.
12. Cerealele de ovăz – Conţin mulţi agenţi anticancer: zinc, vitamina E, provitamina A. Pentru pacienţii cu cancer: fulgi de ovăz cu ulei de nucă!
13. Brânza – Brânza conţine printre altele vitaminele B12 şi B6. Prima este importantă pentru creşterea celulelor normale, iar a doua pentru metabolism.
14. Măceşele – Bogate în Vitamina C, intervin în inactivarea radicalilor liberi.
15. Heringul – Acest peşte aprovizionează organismul deficitar de vitamină D, mai ales în timpul iernii. Lipsa vitaminei D favorizează dezvoltarea cancerului.
16. Afinele – Protejează vezica urinară prevenind infecţiile acesteia. Deosebit de bogate în acid folic, vitamina C.
17. Zmeura – Substanţele fitochimice protejează împotriva transformării maligne a celulelor.
18. Ouăle de găină – Sunt bogate în toate vitaminele şi mineralele. Conţinutul ridicat de vitamina D şi E protejează împotriva cancerului.
19. Fibrele – Mazărea, fasolea şi lintea în special protejează împotriva cancerului de intestin. Probabilitatea unei boli poate fi redusă cu până la 40%  printr-o dietă bogată în fibre.
20. Coacăzele – Foarte bogate în antioxidanţi, sunt extrem de benefice împotriva cancerului.
21. Fructul de cactus – Bogat în vitaminele C şi E şi în compuşi care protejează împotriva degenerării celulelor şi cancerului la prostată.
22. Grâul – Important protector împotriva cancerului, este esenţial pentru sistemul imunitar.
23. Usturoiul – Scade tensiunea arterială şi colesterolul. Inhibă creşterea tumorilor.
24. Şofranul de India – Conţine curcumină, un ingredient activ care protejează împotriva cancerului de colon. Doză de prevenire: o linguriţă pe zi, în supe.
25. Cacao – Reduce riscul îmbolnăvirii de cancer prin substanţele bioactive conţinute.
26. Pesmeţii – Protejează împotriva cancerului de colon.
27. Dovleacul – Conţine vitaminele A, C, E, D şi o mare parte din vitaminele complexului B.
28. Seminţele – Conţin cantităţi mari de acizi graşi nesaturaţi (omega-3). Sunt bogate în seleniu şi alte minerale.
29. Uleiul din porumb – Conţine cea mai multă vitamină E dintre toate uleiurile.
30. Ştevia – Combinaţie de vitamina K şi C, poate inhiba creşterea celulelor canceroase.
31. Mango – Conţine foarte multă vitamina A. Intervine în inactivarea radicalilor liberi.
32. Morcovii – Compensează radiaţiile ultraviolete şi fumatul prin conţinutul de betacaroten.
33. Uleiul de nuci sau alune – Este bogat în acizi graşi polinesaturaţi şi bun împotriva influenţelor negative ale mediului, cum ar fi poluanţii, care pot afecta sever organismul uman.
34. Papaya – Conţine papaină, o enzimă folosită în tratarea cancerului.
35. Migdalele – Proporţia ridicată de seleniu le face deosebit de importante pentru prevenirea cancerului. Sunt mult mai bune decât preparatele artificiale de seleniu.
36. Cartofii – Au multe vitamine anticancer, dar le rămân în proporţie mare doar atunci când sunt fierţi în coajă.
37. Fisticul – Conţine vitamina A şi seleniu şi poate preveni cancerul la plămâni.
38. Prazul – Vitaminele şi antioxidanţii conţinuţi reduc riscul de cancer.
39. Alimentele probiotice – Iaurtul, chefirul, varza crudă contribuie la rezistenţa florei intestinale şi inhibă pătrunderea substanţelor străine în organism.
40. Pâinea de secară – Ideală în prevenirea cancerului, mai ales a celui de sân, secara este bogată în acid fitic, acesta prevenind creşterea celulelor canceroase.
41. Varza de Bruxelles – Conţine de două ori mai multă vitamina C decât portocalele. Acoperă nevoia organismului de acid folic.
42. Sfecla roşie – Este bogată în acid folic, conţine betanină.
43. Cătina – Un mix de vitamine, minerale şi fitochimicale, e mai bună decât orice pilulă.
44. Susanul – Conţine fitosteroli, care reduc colesterolul şi protejează împotriva cancerului.
45. Laptele de soia – Protejează mai ales împotriva tumorilor ce apar la femei.
46. Agrişele –Sunt bogate în pectină, care distruge sursa de toxine din intestine.
47. Spanacul – Acidul folic conţinut inhibă degenerarea celulelor.
48. Roşiile – Licopenul din roşii protejează împotriva cancerului pulmonar.
49. Somonul sălbatic – Conţine în mod semnificativ mai mult Omega-3 şi acizi graşi decât somonul de crescătorie. Aceşti acizi sunt esenţiali în prevenirea cancerului.
50. Varza creaţă – Inhibă răspândirea celulelor canceroase.


Un comentariu:

  1. da,e bine ca va ginditi sa vb. despre asemenea lucruri, deosebit de utile si f. frumos ca vreti sa ajutati oamenii.
    imi permit sa completez ca,ananasul contine ceva unic si deosebit pt. sanatate:bromelaina; caisa este cel mai complet fruct.
    va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.