Cimatica - nimic nu e ce pare a fi + documentar (RO)




CIMATICA – NIMIC NU E CE PARE A FI

Noi nu suntem ființe umane care trăiesc o experiență spirituală, ci ființe spirituale care trăiesc o experiență umană. Pierre Teilhard de Chardin

Ca să înțelegem cum funcționează realitatea la nivelele ei fundamentale, trebuie să studiem mai întâi relația dintre tărâmul fizic și cel metafizic și să înțelegem cum lucrează acestea. Trebuie, de asemenea, să studiem mecanica, pentru că aceasta se află în spatele energiei, pe care o organizează în coduri, modele și structuri, permițându-i să se manifeste în lucrurile materiale. Dar înainte de a analiza felul în care conștiința și gândul pot să creeze și să schimbe realitatea, să vedem ce sunt conștiința și gândul.



Ce este conștiința?

Este foarte greu să definim natura exactă a conștiinței, deoarece limbajul are limitele lui. De pildă, când trăim ceva atât de uimitor, încât ne taie răsuflarea, a încerca să găsim cuvintele potrivite pentru a explica experiența trăită este aproape imposibil. Să încercăm totuși să ne folosim de limbaj pentru a explica ce este, în linii mari, conștiința: o energie conștientă de ea însăși și inteligentă, un câmp informațional de posibilități infinite și de creativitate. Un lucru important pe care trebuie să-l înțelegem în legătură cu conștiința este acela că ea există în diferite stadii, iar stadiul actual al conștiinței umane este cel al copilăriei. Din această cauză, noi nu simțim că avem un potențial infinit. Un alt lucru important pe care trebuie să-l știm despre conștiință este acela că tot ceea ce există în tărâmul realității – mineralele, rocile, apa, chiar și aerul pe care-l respirăm – posedă un anumit nivel de conștiință. Cu alte cuvinte, totul este viu, dar trăiește în diferite stări de conștiință.

Ce este gândul?

Gândul este o energie subtilă, conștientă de ea însăși. În forma lui pură, gândul este extrem de puternic, deoarece are un potențial infinit. Natura se folosește de gând pentru a se concentra asupra unui lucru și a obține inteligență. Definiția de bază a inteligenței este gândul care se observă pe el însuși. Contrar a ceea ce ni s-a spus, gândul este cel care ne dă abilitatea de a gândi, nu creierul. Motivul pentru care cei mai mulți oameni de știință convenționali cred că gândirea apare în creier este pentru că ei nu înțeleg cum funcționează acesta. Creierul uman operează ca un calculator cuantic. Din acest motiv, atunci când creierul procesează o informație, ne face să credem că el este cel care produce gândirea. Nimic mai fals! Dacă un organism ar avea nevoie de creier pentru a gândi, atunci meduzele, stelele de mare sau bacteriile n-ar fi capabile să supraviețuiască, din moment ce nu au un creier ca să le spună ce să facă.

Oare conștiința și gândul creează și schimbă realitatea?

Acum, pentru că avem o idee mai clară despre ce sunt conștiința și gândul, să vedem cum afectează acestea realitatea. Exact în acest scop, fizicianul Richard Feynman a desfășurat faimosul experiment științific, cunoscut sub numele de „experimentul celor două fante” sau „fanta dublă”, a cărui descriere detaliată o puteți citi aici. Concluzia acestui experiment, repetat în diferite variante de mulți alți cercetători,  a fost aceea că actul de observaţie din partea unei entităţi conştiente, respectiv a unei minţi, joacă un rol crucial, având ca efect alterarea stării materiei la nivel cuantic: În mod straniu, un electron sau un foton pare să știe când apar anumite schimbări în mediu (prezența unui observator care-l privește), reacționând diferit. Experimentul celor două fante demonstrează faptul că particulele au un anumit grad de inteligență și conștiență a mediului în care se află. Mai mult, arată că gândurile noastre pot determina felul în care se comportă particulele. Prin urmare, din moment ce materia este alcătuită din particule și atomi, gândul, atenția focalizată și conștiința pot afecta într-un anumit grad structurile materiale.

Care este relația dintre realitate și gând?

„În anii ’90, trei laureați Nobel în medicină au făcut cercetări avansate, care au relevat faptul că funcția de bază a ADN-ului nu constă în sinteza proteinelor, așa cum s-a crezut în tot secolul trecut, ci în receptarea și transmiterea energiei electromagnetice”, afirmă dr. Leonard Horowitz. Noile descoperiri în mecanica cuantică și științele spirituale ne conduc spre concluzia că realitatea este, de fapt, o construcție a gândului. Din moment ce gândul, energia și conștiința sunt strâns legate, acestea joacă un rol major în crearea realității. Acum, fizicienii nu mai au încotro. Ei trebuie să recunoască faptul că universul este o construcție „mentală”. Fizicianul, astronomul și matematicianul Sir James Jeans (1877-1946) spunea: „Curentul cunoașterii se îndreaptă spre o realitate non-mecanică. Universul începe să arate mai degrabă ca un mare gând, decât ca o mare mașinărie. Mintea nu mai apare ca un intrus în realitatea materială. Ar trebui s-o salutăm ca pe creatorul și guvernatorul tărâmului material. Reveniți-vă și acceptați această concluzie incontestabilă: Universul este imaterial, mental și spiritual”.

Emoțiile și gândurile pot schimba proprietățile apei

Împreună cu echipa sa, cercetătorul japonez Masaru Emoto au făcut o descoperire uluitoare, demonstrând că știința și spiritualitatea își pot da mâna, deoarece realitatea nu este ceea ce pare a fi. Experimentele sale demonstrează că energia umană influențează structura moleculară a apei.


Astfel, apa expusă unor gânduri și emoții pozitive creează structuri cristaline simetrice și frumoase, vizibile atunci când aceasta este înghețată. Pe de altă parte, aceeași apă, expusă unor gânduri și emoții negative, produce cristale asimetrice și urâte. Acum, știind că corpul nostru este 70% apă, ar trebui să realizăm în ce măsură gândurile și emoțiile noastre ne pot afecta sănătatea, creându-ne fie o stare de bine, fie una de dureri și suferințe.

KYMATICA – un film despre conștiința universală

Cimatica este ştiinţa care se ocupă cu studiul impactului sunetului asupra materiei, studiind relaţia dintre câmpuri, vibraţii, unde şi materie. În anul 1787, juristul, muzicianul și fizicianul Ernst Chladni a publicat lucrarea Entdeckungen über die Theorie des Klangesor (Descoperiri în teoria muzicii), în care a pus bazele unei discipline din fizică numită acustică, sau știința sunetului. Printre succesele sale a fost descoperirea modului prin care undele sonore pot fi făcute vizibile. Cu ajutorul unui arcuș de vioară pe care îl trecea perpendicular pe o suprafață plană, acoperită cu nisip, el producea modele și forme cunoscute astăzi sub numele de figurile Chladni. Care este importanța acestei descoperiri? Chladni a demonstrat că sunetul afectează materia fizică și că are puterea de a crea modele geometrice.
Cimatica este astăzi o terapie în care este utilizat sunetul, bazată pe faptul că fiecare celulă a unui organism viu este controlată de un câmp electromagnetic, care rezonează la anumite frecvențe de sunet. Astfel, sănătatea sau boala sunt rezultatul unui război al frecvențelor între vibrațiile celulelor/nucleelor celulare și cele ale microbilor/bacteriilor/virușilor.
Documentarul „Kymatica”, o continuare a filmului „Agenda ezoterică”, explorează aspectele metafizice ale realității și felul în care propria noastră conștiință ne afectează la nivel fizic. S-ar putea să nu ne dăm seama încă, dar în prezent umanitatea trece printr-o schimbare de conștiință. Câteva semne în acest sens sunt accelerarea timpului și experiențele psihice. Ca să înțelegem felul în care propria noastră conștiință ne afectează atât pe noi, cât și mediul în care trăim, trebuie să știm ce este conștiința și ce este realitatea. În termeni simpli, conștiința este un câmp inteligent de creativitate și posibilități infinite, un câmp informațional care ne face conștienți de noi înșine. Conștiința este una dintre forțele Universului. Este o energie care unește totul într-un întreg și guvernează structurile Universului. Conștiința nu există doar în creierul nostru, ci pretutindeni, chiar și în spațiul vid.
Fizica cuantică aduce dovezi că spațiul și timpul se comportă mai degrabă ca niște iluzii. Prin urmare, realitatea fizică în care trăim este de asemenea o iluzie. Este o percepție a minții noastre, adică o expresie a conștiinței. Dacă vă vine greu să credeți așa ceva, urmăriți filmul. Kymatica conectează miturile antice și istoria cu iluziile și suferințele societății moderne. Este produs de Ben Stuart și a fost votat în 2009 drept cel mai bun documentar științific la Festivalul de film de la New York. Dacă sunteți un căutător al adevărului și nu vă temeți să ieșiți din tiparul gândirii convenționale, acest film o să vă dea satisfacții. Folosiți-vă, totuși, și propria intuiție! Aceasta vă va ajuta să discerneți informațiile, care s-ar putea să nu fie 100% adevărate. Vizionare plăcută!



Pe aceeași temă, citiți și articolele de mai jos, însoțite, de asemenea, de filme documentare:

Gregg Braden - Știința miracolelor
Cimatica – vindecarea prin frecvențe sonore
Terapia cu sunete
Știința cimaticii și misterioasele cercuri din lanuri
Bruce Lipton – Fizica cuantică și creația

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *