Melania Trump - drumul către visul american + VIDEO




MELANIA TRUMP 
- DRUMUL CĂTRE VISUL AMERICAN -

Până de curând, Melania Trump a fost percepută de publicul larg ca „soția-trofeu” a magnatului american Donald Trump. Însă există aspecte ale personalității și biografiei sale care nu au fost dezvăluite publicului până acum. Deși este căsătorită cu cel mai controversat președinte din istoria Statelor Unite ale Americii, Melania Trump rămâne o enigmă. Misterul care încă o înconjoară rezultă din personalitatea ei foarte rezervată, ceea ce a făcut-o o țintă ușoară pentru presa liberală, în articole zilnice, care o etichetează ca „manechin”, criticându-i tăcerea. Deși fosta designer și fotomodel pare să fi dat lovitura grație frumuseții ei, biografia Melaniei spune, de fapt, povestea unei femei care s-a luptat cu toate greutățile vieții și le-a învins. Iar în prezent, ea este acel tip de Primă Doamnă pe care America n-a mai avut-o de prea mult timp.


În momentul în care a întâlnit-o Donald Trump, Melania ilustra cu grație prima pagină a unora dintre cele mai prestigioase reviste ale industriei de modă. Dar, ca în cazul multor americani, succesul ei a fost rezultatul unui început modest, al curajului său și al unei munci asidue. Melanija Knavs s-a născut pe data de 26 aprilie 1970, în orășelul sloven Sevnica. Ca mai toți slovenii din perioada comunistă a țării, părinții ei munceau din greu, pentru a le asigura copiilor cele necesare. Mama Melaniei, Amalija Ulcnik, era designer într-o fabrică de îmbrăcăminte pentru copii. Ea l-a întâlnit pe Viktor Knavs în 1966, pe când acesta lucra ca șofer al primarului din orașul vecin. În copilărie, Melania și sora ei au primit o educație solidă, bazată pe valori tradiționale: importanța familiei și etica muncii. „Am avut o copilărie frumoasă”, mărturisea ea mai târziu. Și, după cum se vede, tot de la părinți a moștenit și frumusețea fizică.


Fiul Melaniei, Barron William, acum în vârstă de 10 ani, vorbește fluent slovena, limbă în care comunică cu bunicii lui, care acum locuiesc în New York, în clădirea Trump Tower.

Mai târziu, tatăl Melaniei a renunțat la serviciul de șofer, pentru a deveni agent de vânzări la o companie de stat cu sediul în Ljubljana, care fabrica automobile. Aici au cumpărat un apartament încăpător și le-au asigurat fetelor șansa de a urma un liceu bun.

Meseria de croitoreasă a mamei a avut o influență profundă asupra Melaniei. În loc să-și cumpere hainele de la magazin, ca toată lumea, ea a început să-și deseneze singură modelele de îmbrăcăminte, iar mama și sora ei, Ines, i le coseau. Melania își crea singură și bijuteriile. Mama ei își petrecea majoritatea serilor cosând. De fapt, toată familia Knavs purta haine create și realizate la ei în casă. Prietenii din copilărie își amintesc că Melania era tot timpul îmbrăcată elegant și sigură pe ea. În grupul lor, întotdeauna ieșea în evidență.

Cariera Melaniei a început la 16 ani, la un concurs de modeling, când a fost remarcată de fotograful Stane Jerko. Fotografiile test făcute de el frumoasei adolescente au avut ca rezultat semnarea unui contract cu o agenție de modeling din Milano. Însă în ciuda succesului ca fotomodel și prezentatoare de modă, ținta Melaniei era să devină designer, așa că s-a înscris la Facultatea de Arhitectură a Universității din Ljubljana, devenind unul dintre puținii candidați care treceau dificilele probe de admitere.

În timpul facultății s-a concentrat pe învățătură: n-a mers la petreceri, n-a băut și n-a fumat. Cu toate tentațiile din jurul ei ca studentă și model de succes, Melania a dus o viață liniștită, în sânul familiei. „După o ședință foto sau o prezentare de modă pe podium se ducea întotdeauna acasă, nu ieșea în oraș. Spunea că nu-i place să-și piardă timpul pe la petreceri”, își amintește Jerko.

După facultate, Melania și-a împărțit timpul între zborurile la Paris și Milano, pentru ședințele foto. Dar aspirațiile ei erau mult mai mari. Ea știa că, dacă vrea să-și atingă scopurile, trebuie să plece în America. Astfel, în 1966 a ajuns la New York, unde a obținut un contract de modeling. Dar nimic n-o pregătise pentru greutățile pe care avea să le întâmpine pe acest drum. La scurt timp după ce și-a început cariera în modeling visată, a constatat că-i e foarte greu să-și găsească de lucru, deoarece era considerată „prea bătrână”. Industria americană de modeling nu obișnuiește să folosească fete trecute de 25 de ani, așa că, la cei 26 de ani ai ei, Melania se temea că timpul ei de glorie a trecut deja. Se ducea aproape zilnic la casting-uri, dar de fiecare dată fotografii preferau altă fată, mai tânără. A trecut printr-o perioadă dificilă, trebuind să se întrețină singură, departe de familia unită la bine și la rău, rămasă în Slovenia.


În cele din urmă, Melania reușit să se facă remarcată. Au urmat apariții pe copertele unor reviste celebre, precum Vogue, Harper's Bazaar, British GQ, In Style, New York Magazine, Sports Illustrated Swimsuit Issue, Allure, Self, Glamour, Vanity Fair și Elle. Dar nu bănuia schimbarea radicală ce avea să se petreacă în timpul înfloritoarei sale cariere în modeling din America.

În toamna anului 1998, aflată la o petrecere organizată cu ocazia evenimentului „Săptămâna modei la New York”, Melania l-a întâlnit pe Donald Trump. Ea era o brunetă înaltă, timidă, de 28 de ani, în timp ce Trump era un mogul imobiliar de 52 de ani, cam neobrăzat. „Nu știam mai nimic despre Donald Trump”, povestește ea în legătură cu întâlnirea lor. Eu aveam viața mea, lumea mea. Nu mă interesase niciodată Donald Trump și detaliile vieții lui. Deși Trump venise la petrecere împreună cu o femeie, el a fost instinctiv atras de Melania. Atunci când partenera lui a mers la baie, el a profitat de ocazie pentru a schimba câteva cuvinte cu modelul sloven care-i atrăsese atenția. Spre deosebire de femeile care cad pe spate atunci când un miliardar faimos le bagă în seamă, Melania n-a fost impresionată. Atunci când Trump i-a cerut numărul de telefon, a refuzat să i-l dea. În schimb, l-a întrebat cum ar putea să-l contacteze ea. Așadar, n-a vrut să fie încă una dintre femeile pe care le sună el. Melania a așteptat o săptămână întreagă până să-l sune. A fost curioasă să vadă dacă o să-i dea un număr de la birou. „Am vrut să văd ce intenții are, a explicat ea mai târziu. Numărul pe care ți-l dă spune multe despre bărbatul respectiv. Iar Donald mi-a dat toate numerele lui de telefon”. Încredere în sine a Melaniei și atitudinea ei față de bogatul playboy l-au făcut pe Trump să fie cu atât mai atras de ea.


Trump povestește că Melania era și frumoasă și inteligentă, iar el era dispus să facă orice pentru a o cuceri. „Nu sunt tipul de femeie care se îndrăgostește de o celebritate, a explicat ea. A fost o atracție, o chimie între noi, dar asta n-a avut de-a face cu faptul că era un tip faimos. Și cred că el și-a dat seama de acest lucru”.

Mulți s-au grăbit să critice căsătoria lui Donald cu Melania din cauza diferenței de vârstă dintre ei, dar după ce afli mai multe despre Melania înțelegi că cei doi sunt făcuți unul pentru celălalt. Personalitatea rezervată și valorile tradiționale ale Melaniei balansează comportamentul agresiv și nonconformist al controversatului Trump.

Valorile tradiționale prețuite de Melania pot fi înțelese și din absența ei pe parcursul campaniei electorale a lui Trump. În loc să călătorească din stat în stat împreună cu soțul ei, Melania a decis să stea acasă, în New York, și să se ocupe de fiul ei, Barron. În ciuda stilului de viață luxos al lui Trump, Melania n-a acceptat ca băiatul ei să fie crescut de o bonă. „A fost decizia mea să nu merg cu el în campanie, a declarat ea. Îmi susțin bărbatul sută la sută, dar noi avem un copil de 9 ani, de care trebuie să mă ocup. Este la vârsta când are nevoie de un părinte acasă”. Melania a mai povestit că atunci când Donald Trump i-a spus că vrea să candideze la președinție au discutat în amănunt despre această decizie și că ea a fost de acord s-o facă. „L-am încurajat, pentru că-l cunosc, știu ce capacități are și ce poate face pentru America. Îi iubește pe americani și vrea să-i ajute”.

Deși fizic nu i-a fost alături în călătoriile lui prin toate statele, Melania a rămas implicată în campania soțului ei din spatele scenei. „În timpul dezbaterilor electorale, mi-a spus de câteva ori că e foarte mulțumită de prestația mea, dar că uneori e mai bine să las tonul mai jos și să fiu mai puțin agresiv. Și am înțeles”, a mărturisit Trump.  

Melania le-a spus jurnaliștilor că cel mai mare neadevăr despre soțul ei este percepția că acesta ar fi un om rău. „Nu este deloc așa, spune ea. Are o inimă mare și caldă. Puteți vedea cum este el în realitate în această campanie electorală și în dezbaterile televizate. Convingerea mea este că America are nevoie de un lider puternic și tenace, iar el poate să fie astfel. Donald este el însuși în această campanie. Dacă-i dai un sfat, s-ar putea să-l urmeze, dar va face lucrurile în felul lui. Nu poți schimba un om. Să-i lăsăm pe oameni să fie ceea ce sunt”.


Înclinația Melaniei pentru filantropie este doar una dintre multele diferențe dintre ea și celelalte Prime Doamne ale Americii. Câteva dintre actele de caritate în care s-a implicat sunt „Compania de dans Martha Graham”, „Liga de atletism a Poliției”, „Clubul băieților din New York”, „Crucea Roșie Americană” și „Să ne iubim copiii”. În 2006 a fost onorată cu titlul de „Femeia anului”.

Cu toate că nu are experiență în politică, Melania Trump este pregătită să-și ajute soțul în plan diplomatic. Pe lângă slovenă, limba ei maternă, ea vorbește patru alte limbi: engleza, franceza, sârba și germana. „Este o mamă extraordinară. Își iubește foarte mult băiatul, pe Barron. Și, trebuie s-o spun, va fi o minunată Primă Doamnă”, spune Donald Trump despre soția sa.

Povestea vieții Melaniei Trump este ilustrarea vie a visului american. Originile modeste, etica excepțională a muncii și devotamentul față de familie fac din ea o femeie cu totul deosebită. Dacă Melania a reușit să parcurgă drumul din Slovenia până la Casa Albă, voi, liberalilor, nu aveți aveți nicio scuză. Sper că acum v-ați lămurit cine este, de fapt, „soția-trofeu” a lui Donald Trump. Melania Trump, te iubim! America are nevoie de o Primă Doamnă ca tine.


Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)

Melania Trump on her life and marriage



Comentarii

  1. mi as dori sa fie adevarata aceasta poveste...insa el imi pare un maimutoi de la circ si un afacerist machiavelic. iar ea, femeia care trebuie sa ramana sus ! vezi Pelinel care, desi frumoasa si bine cotata ca modeling, tot a simtit ca trebuie sa se ancoreze de un potentat financiar, fie el si maimutoi. Mai cinstita o gasesc pe Columbeanca care a plecat dupa ce si a vazut sacii-n caruta, dar a inteles ca nu va reusi de una singura in lumea barbatilor, din care motiv a facut pact cu imbecilul. aici este ilustrat perfect, trump, dupa parerea mea : http://blackbox60.blogspot.ro/2016/11/minti-si-castigi-you-lie-and-you-win.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ar fi sa concurati pentru cele mai bune injuraturi la adresa lui Trump, probabil veti fi pe la mijlocul clasamentului. Robert de Niro e mai tare! (Maimutoi de circ - ? Afacerist machiavelic - ceva dovezi sau doar propaganda democrat-globalista asimilata partial?)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *